Premiär för vår nya hemsida!

Det är en stor glädje för oss på Infotiv att nu få lansera en helt ny hemsida. Det känns fantastiskt att kunna gå in i år 2024 i en ny fräsch kostym, där vi också har hittat nya pedagogiska sätt att presentera både helheten och våra olika verksamhetsområden.

Alf Berndtsson, VD och marknadschef på Infotiv berättar om projektet.

– Det har verkligen varit en spännande och kreativ resa, där vi på Infotiv tagit chansen att titta på oss själva med nya ögon. Vi har involverat många av våra medarbetare och varje verksamhetsområde har verkligen fått knåda geniknölarna för att landa i hur de ska presentera sig på bästa sätt.

– Antalet förfrågningar via hemsidan från intresserade kunder har ökat årligen och detta vill vi se mer av. Det märks att också business to business blir alltmer digitalt. Vi har även minskat informationsmängden och fokuserar mer på det viktigaste, våra kompetenser och tjänster. Information om exempelvis branscher har vi tagit bort eftersom många av våra tjänster efterfrågas av allt fler kunder, utan någon tydlig koppling till en specifik bransch.

I arbetet med den nya hemsidan har några faktorer varit prioriterade.

– Det har hänt mycket både inom juridik och webbteknik under de senaste åren. Att förhålla oss till och följa GDPR är något vi har lagt stor vikt vid, inte minst när det gäller tredjepartstjänster, hantering av typsnitt och spårning. Exempelvis använder vi mätverktyget Matomo så att de mätdata vi samlar in följer GDPR.

– Vi ville även ha möjlighet att presentera vårt budskap på flera språk. Men som många vet är det relativt svårt och tidskrävande att underhålla en flerspråkig sajt. Vår lösning är att använda en AI-liknande översättningstjänst. Nu har vi sajten på svenska och engelska, men planen är att den snart ska finnas även på tyska och andra språk. Verkligen smidigt och tillräckligt bra för att människor från andra länder ska kunna ta del av vårt erbjudande.

En hemsidas hastighet eller laddningstid har betydelse för hur bra man rankar i olika sökindex och i arbetet med den nya hemsidan har stor vikt lagts vid just optimering och hastighet.

– Samtidigt ville vi arbeta mycket med rörlig bild och animation på sidan, vilket ju gör hemsidan långsammare. Men tack vare modern webbteknik och skickliga kodare är sidan snabb, trots att många sidor innehåller video och animationer.

En annan spännande feature på den nya sidan är taggningsystemet, som gör att man snabbt kan hitta liknande nyheter som den man tittar på.

– Jag vill rikta ett varmt tack till alla medarbetare som bidragit, vår reklambyrå Åttonde Huset som designat och projektlett och till webbyrån Spiro som kodat. Det känns verkligen riktigt bra att få gå in i 2024 med en helt ny hemsida. 

En bild som visar en monitor med Infotivs nya hemsida. Vid sidan av monitorn står en mobil i ett mobilställ på vilken man också ser hemsidan.