Du är här

Science! by Infotiv - tema: Mikronät – utmaningar och möjligheter

Det sista tillfället i år för vår populära seminarieserie "Science by Infotiv” kommer i December genomföras på temat "Mikronät – utmaningar och möjligheter". Detta blir det andra tillfället i år som avdelningen Embedded Systems genomför ett event och denna gång bästas vi av två forskare från RISE – Research Institutes of Sweden. Välkommen!

Program


"Socio-tekniska utmaningar vid decentralisering av elnätet"

Föredragshållare: Martin Warneryd

Martin är doktorand inom hållbar omställning och specifikt energiomställning i gruppen systemförändring. Han har erfarenhet från projekt inom solceller och mikronät utifrån ett innovationssystemperspektiv med betoning på institutionella och sociala aspekter.


"Effektivare utnyttjande av solel – batterilagring och likströmsförsörjning"

Föredragshållare: Patrik Ollas

Patrik är industridoktorand vid Research Institutes of Sweden (RISE). Han kommer att presentera två projekt om kopplingen mellan solel, batterilager och likströmsförsörjning i byggnader. Patrik berättar bland annat hur mycket energi likströmsförsörjning i byggnader kan spara och hur prognostisering och artificiell intelligens kan användas för att styra batterilager.


***Samtliga presentationer hålls på svenska***

***All presentations will be held in Swedish***  • Kaffe kommer finnas tillgängligt före och efter seminariet, som börjar vid 17.30. Vill du ha god tid till kaffedrickande innan går utmärkt att anlända från 17.00. Efter seminariet finns det möjlighet att mingla med föreläsare och andra gäster. I sann decemberanda kommer detta mingel ackompanjeras av glögg och pepparkaka.
  • Ev. allergier kan meddelas genom att kontakta Kasper på Kasper.Westman@infotiv.se.
  • Fler platser kan tillkomma så, glöm inte att lägga till dig själv på väntelistan om det hunnit bli fullbokat. Om du av någon anledning får förhinder, glöm inte att avanmäla dig så att fler platser blir tillgängliga för ev. personer på väntelistan.

Hoppas vi ses!

Share this page