Du är här

Rekord i exjobbare och praktikanter VT 2020

Denna vår sätter vi rekord i antalet exjobbare och praktikanter på vårt kontor i Göteborg! Från Chalmers välkomnar vi 13 nya studenter som har valt att göra sitt examensarbete hos oss på Infotiv.

Många smarta och innovativa tankar har sett dagens ljus tack vare alla dessa härliga individer. Verkligen roligt att så många väljer att komma till Infotiv.

Ett stort tack till David, Nils, Luan, Christoffer, Vincent, Desmond, Jonathan, Öyvind, Abdulrahman, Quentin, Eva, Albin, Mattias, Thomas, Mattias, Edward, Karam och Erik!

Ett stort tack går förstås även till våra duktiga och hängivna handledare Olle, Hugo, Niels och Maria.

 

Autonom parkering

David och Nils handleds av Olle när de utför sitt examensarbete på masterprogrammet Software Engineering and Technology på Chalmers. Examens- arbetet går ut på att undersöka möjligheterna för autonom parkering med hjälp av Simultaneous Localization And Mapping (SLAM) på Infotiv's Embedded Platform.
Predicting the Health of Lithium-ion Batteries Using Machine Learning

Här har vi Luan och Christoffer, som påbörjade sina exjobb i höstas, med sin handledare Niels på IES.

Christoffer har under hösten jobbat med sitt masters-exjobb, Predicting the Health of Lithium-ion Batteries Using Machine Learning.

Luan har under vintern jobbat med sitt kandidat-exjobb, Scalable Micro Grid IoT Platform.

Projekten börjar dra ihop sig, men deras tid på Infotiv har bara börjat då båda tagit anställning hos oss. Bra jobbat och välkomna till Infotiv!!


Test-Driven Utveckling med Modellbaserad vs  mer traditionella utvecklingsmetoder.

Här har vi Vincent som gör sin Master Thesis på Infotiv Test & Development, tillsammans med sin handledare Viktor på ITD.

Vincent slutför mastersprogrammet Embedded Electronic System Design mastern på Chalmers. Han undersöker möjligheterna med att kombinera Test-Driven Utveckling med Modellbaserad Design och hur detta står sig mot mer traditionella utvecklingsmetoder.


Androidapp som övervakar data från en elskoter

Under våren har vi tre killar här på Göteborgskontoret som har valt att göra sin praktik hos oss och de handleds av Olle på IES.

Desmond och Jonathan är praktikanter från Yrgo och jobbar med att utveckla nästa version av vår autonoma forskningsplattform.

Öyvind är LIA praktikant från IT Högskolan och jobbar med att utveckla en Androidapp som ska övervaka data från en elskoter.


Drönarplan hjälper människor i sjönöd (I)

Här står två andra exjobbare, Abdulrahman och Quentin, tillsammans med sin handledare Niels. Projektet sker i samarbete med Sjöräddnings- sällskapet där man med hjälp av drönarplan ska hjälpa människor i sjönöd.

Abdulrahman och Quentin jobbar med det inbyggda systemet för drönarplanets katapult. Detta för att utvärdera och testa tidigare arbete samt att lägga till nya funktioner inför sommarens iväg- skjutningstester. Ett mycket spännande projekt och vi ser fram emot att se resultaten!


Drönarplan ska hjälpa människor i sjönöd (II)

Här står ytterligare två exjobbare, Matthias och Edward, tillsammans med sin handledare Maria. Projektet sker i samarbete med Sjöräddnings- sällskapet där man med hjälp av drönarplan ska hjälpa människor i sjönöd.

Matthias och Edwards uppgift är att konstruera och ta fram en prototyp av lådan som drönaren förvaras i när den inte används. Lådan skall även fungera som en avfyringsramp när drönaren skjuts iväg. Utmaningen är att konstruera lådan för att klara de tuffa väderförhållanden som är längs kusten samtidigt som den ska fungera som en reklampelare för SSRS. Målet med projektet är att ta fram en fungerande prototyp som skall användas vid sommarens testkörning.

Ett mycket spännande projekt och vi ser fram emot att se resultaten!


Internet of Things-platform som skall användas på Infotivs el-scootrar

Eva och Albin handleds av Hugo när de gör sitt examensarbete som högskoleingenjörer inom mekanik på Chalmers. De kommer under våren att utveckla en IoT-platform som skall användas på Infotivs el-scootrar. Arbetet går ut på att samla relevant data så som position och batterinivå och sedan presentera det i ett web-baserat gränssnitt.


Att med SLAM-teknik kunna autonomt navigera ett kontorslandskap

Vi vill presentera Mattias och Thomas, här tillsammans med sin handledare Olle, som är Data- studenter på Chalmers H-sektion och gör exjobb inom ämnet autonoma fordon. De utvecklar en teknik som liknar Teslas Smart Summon, där målet är att med hjälp av SLAM-teknik kunna autonomt navigera ett kontorslandskap.


Lumen Radios bluethooth meshnätverksteknologi

Sist ut i vår serie där vi presenterar våra exjobbare och praktikanter är Karam och Erik som handleds av Hugo när de gör sitt mastersarbete inom Communication Engineering på Chalmers. Arbetet utförs tillsammans med Lumen Radio och deras bluethooth meshnätverksteknologi, där de under- söker möjligheten att sätta upp dessa nätverk på nya flexibla sätt i Göteborg.

Share this page