Du är här

Peters uppdrag: nyckelposition på stort globalt företag

Socialt och omväxlande. Så beskriver vår konsult Peter Zohlen sitt nuvarande uppdrag som assisterande global expert på ett stort internationellt företag. Här berättar han om en spännande vardag – och avslöjar dessutom hur det är att arbeta på Infotiv.

Malmö är en region där Infotiv länge varit starka inom området teknisk dokumentation, och flera organisationer har valt att anlita våra medarbetare för olika nyckelpositioner.

En av dessa är Peter Zohlen, som är en av de främsta experterna inom området teknisk dokumentation. Peter är elektronikingenjör i grunden och har i sitt nuvarande uppdrag en roll som assisterande global expert.

– Det är en spännande roll med flera projekt som löper parallellt, och som även innefattar en hel del långsiktig strategisk planering, säger Peter Zohlen.

Tar fram omfattande bruksanvisningar

Peters uppdrag handlar bland annat om att ta fram metoder, verktyg, processer och standarder för framtagning av tekniska publikationer, såsom bruksanvisningar. Företaget tillverkar bland annat maskiner, där bruksanvisningarna betraktas som en viktig del av maskinen. 

– Man kan säga att vi gör väldigt stora bruksanvisningar för väldigt komplicerade maskiner. Ibland rör det sig om 2500 sidor eller mer. Det ställer naturligtvis stora krav på arbetsprocessen.

– Därför är det också väldigt uppstyrt hur man tar fram de här publikationerna. Till exempel behövs ett XML-baserat verktyg, säger Peter Zohlen.

Omväxlande och socialt jobb

Peter beskriver uppdraget som ett socialt jobb som kräver ett tätt samarbete med många olika klienter.

– Om jag ska beskriva min roll med ett ord så är det nog mångsysslare. Jag är inblandad i det mesta! Till exempel ansvarar jag för supporten och håller utbildningar om hur man författar tekniska publikationer. Jag tror nog att jag har lärt upp i princip alla som arbetar med tekniska publikationer på företaget i nuläget.

Många trevliga kolleger på Infotiv 

Hur trivs Peter då på Infotiv? Alldeles utmärkt, säger han:

– Att arbeta på Infotiv är spännande. Jag gillar företaget och kulturen och här finns många vänliga och trevliga medarbetare. Man trivs som Infotivare, helt enkelt!

– Vi är redan väletablerade i Göteborg och nu är ambitionen att växa mer i syd. Det blev ju en succé när Infotiv bestämde sig för att expandera i Södertälje, så det finns all anledning att tro på ett lika bra resultat i Malmö, säger Peter Zohlen.

Vill du bli en del av oss på Infotiv i Malmö?

Just nu är Infotiv i Malmö inne i en expansiv fas. Är du nyfiken på oss och vår verksamhet i Malmöregionen? Varmt välkommen att kontakta Site Manager Patrik Blomqvist, patrik.blomqvist@infotiv.se.

Share this page