Du är här

Infotiv välkomnar Jim LindkvistStarkt driv och en vilja att lära sig mer. Dessa två egenskaper utmärker Infotivs senaste rekrytering Jim Lindkvist. Nu tar han sig an rollen som konsultchef på Infotiv Test & Development.


– Infotiv är ett stabilt företag i snabb utveckling. Det sporrar mig, säger Jim Lindkvist och ler stort.

Engagemang, driv och viljan att lära sig mer är tre viktiga egenskaper i rollen som konsultchef, tycker Jim. Efter att ha sett jobbannonsen såg han möjligheten att kunna bidra inom området Continous Integration Infrastructure. 

– Jag kan tillföra mycket och vill bidra till utvecklingen. Jag gillar att starta upp saker genom att bygga en vision och en ”roadmap” för att sedan beta av bit efter bit. Därför passar konsultrollen mig väldigt bra. Jag tycker om att hjälpa företag att komma igång och mogna, säger han.

Jim växte upp i Skellefteå och började sin yrkeskarriär som bilmekaniker. År 2009 flyttade han till Göteborg för att plugga till ingenjör och de senaste fyra åren har han jobbat med testutveckling på Volvo, nyligen i rollen som produktägare för just Continous Integration Infrastructure. 

Ledarskapet har alltid fallit sig naturligt. Som kapten i fotbollslaget peppade han igång spelarna innan matcherna och försäkrade sig om att alla jobbade mot samma mål. Samtidigt såg han alltid sig själv som en i laget.

– Först efter några år på nacken insåg jag att jag alltid har tagit rollen som ledare. Jag brinner för de där bitarna och vill inspirera andra att lära sig mer. Att stanna i sin egen utveckling är någonting jag själv aldrig vill göra.

Det var visserligen längesedan Jim tog sin examen men han har för den sakens skull inte slutat att plugga. Han läser böcker och lyssnar på poddar dagligen. De handlar om allt från tekniska lösningar till ämnet ledarskap. På Infotiv vill han, förutom att utöva sin expertis inom utveckling och testning, verka för att alla i laget ska känna sig delaktiga och värdefulla.

– Jag är väldigt målmedveten och jobbar hårt för att få med alla i samma riktning. Då blir resultatet så bra som möjligt, säger Jim som ser fram emot ett nytt kapitel i sitt liv.

Share this page