Du är här

Infotiv sponsrar Mercy Ships och besöker Maritime Innovation Forum

Infotiv sponsrar Mercy Ships och besöker Maritime Innovation Forum

Om du är allvarligt sjuk, men det tar fem dagar att ta sig till läkaren, vad ska du göra då? Så ser verkligheten tyvärr ut för många av våra medmänniskor runt om i världen. Därför sponsrar Infotiv Mercy Ships. Mercy Ships har - som namnet antyder - världens största civila sjukhusfartyg, fullt utrustat för att klara nästan all slags sjukvård. 

Med detta fartyg reser man till afrikanska länder för att erbjuda befolkningen gratis sjukvård och livsviktig information om hälsa. Alla som arbetar ombord är volontärer och betalar sin resa och boende själva.

Infotivs vd Alf Berntsson besökte Mercy Ships tält i Skärhamn under Midsummer Match Cup, där Mercy Ship bland annat visade VR-film från Afrika och berättade om sin verksamhet. Synnerligen spännande och tankeväckande och nästan ofattbart hur besvärligt det kan bli för den som blir allvarligt sjuk i dessa delar av världen. Tack Mercy Ship för att ni finns och gör det ni gör!

För övrigt var det en härlig dag i innovationens tecken. Maritime Innovation Forum arrangerades på Akvarellmuseet i Skärhamn. De initierade och spännande föredragen kretsade kring marin hållbarhet. Även inom sjöfarten pågår ett intensivt arbete med att minska påverkan på vår miljö. Det känns som att även de stora aktörerna inom såväl shipping som plastproduktion arbetar mycket aktivt med brännande miljöfrågor. Kombinationen av långsiktiga och ganska tuffa strategier och otroligt smarta tekniska innovationer bidrog till att man gick med ganska optimistiska steg från denna seminariedag. 

För Infotiv är såväl människan som vår miljö otroligt viktiga. Med tanke på att många av världens problem drabbar de mest utsatta människorna i vår värld allra hårdast, var detta verkligen en bra dag. Å ena sidan "hands on"-hjälp med sjukvård till Afrika och å andra sidan en hjälp att förbättra vår planets miljöläge genom spjutspetsteknik och bra miljöstrategier. En riktigt bra Infotiv-dag med andra ord. Stort tack till Mercy Ships och Maritime Information Forum.

Läs mer om Mercy Ships på https://mercyships.se/

Läs mer om Maritime Innovation Forum på: https://midsummermatchcup.com/maritime-innovation-forum/

Share this page