Du är här

Infotiv besökte Nordic Techkomm

Den 25-26/9 gick 2019 års upplaga av Nordic Techkomm av stapeln. En konferens om teknikinformation och angränsande ämnen. Infotiv var självklart på plats med flera medarbetare för att trendspana och träffa nya och gamla vänner inom teknikinformationsbranschen.

Årets tema för konferensen var ”IT'S ALL ABOUT INTELLIGENT INFORMATION FOR USERS”, vilket arrangörerna Techkomm Danmark/Europe hade tagit fasta på och som visade sig som en röd tråd genom föreläsningar och workshops.

Det bjöds på klassiska föreläsningar och även längre workshops med teori och praktiska övningar. Ämnen som exempelvis microcontent, lärdomar vid transformeringsprojekt, och indelning av information i taxonomier med casebeskrivning från Epiroc presenterades. Hela programmet finns att läsa på arrangörens hemsida:

https://nordic-techkomm.com/program-2019/

Det pratades även mycket om kossor och parfymerade grisar på Leah Gurens föreläsning om ”Intelligent Content Starts with Creativ Thinking”. Ett nytt sätt att uttrycka konstgjord andning var just att försöka parfymera grisar!

En fantastisk trevlig och lärorik konferens säger Henrik Alvstråle, marknadschef och affärsansvarig på Infotiv för SCHEMA ST4. Förutom alla trevliga möten tar jag främst med mig information om microcontent, kanske nästa fluga inom teknikinformation, samt tekniker för att lösa problem – klassiskt egentligen men nytt för mig i detta sammanhang. Börja med att analysera slutet och fokusera ”baklänges” kan lösa upp många knutar.

Utöver detta var det fokus på videoproduktion i olika former vilket jag länge varit intresserad av men ännu inte kommit igång med. Anton Bollens workshop i filmproduktion med storyboard, ljudredigering och filmning i kombination med Dobrinka Boevas workshop om hur enkelt det är att spela in whiteboard instructional videos tror jag kommer jag inspirera mig tillräckligt för att äntligen komma igång. Ytterligare intressant ämne var predictive eye tracking som kan ge oss teknikinformatörer värdefull information hur våra användare konsumerar produktinformation. Det är verkligen något att studera vidare, säger Henrik

Årets konferens slog rekord med 120 deltagare från bland annat de nordiska länderna, Tyskland, Bulgarien, Polen, UK, USA, Ryssland, Holland och Portugal.


Infotiv är ett teknikkonsultbolag med ca 250 medarbetare placerade i Göteborg, Södertälje och Malmö, med verksamhet inom produktinformation, systemutveckling, test och projektledning. Leverans till kund sker genom konsult på plats eller i projektform från Infotivs egna kontor.

Infotiv är sedan våren 2019 partner med SCHEMA, ett tyskt bolag som erbjuder bland annat dess cCMS-lösning ST4. Partnerskapet innebär att Infotiv erbjuder SCHEMAs hela produktutbud, tjänster och utbildning till den nordiska marknaden. För mer information se: https://www.infotiv.se/vad-vi-gor/schemast4

Share this page