Du är här

”Här kan jag utveckla min kompetens och erfarenhet”

På Infotiv är det våra medarbetare som är vår allra största tillgång. Men hur är det att vara en ”Infotivare”? Vad utmärker företaget som arbetsgivare? Vad är nerven och själen och vad är det som får alla att må bra på jobbet? Vi har pratat med de som vet bäst – våra medarbetare. Läs om vad teknikinformatören och den nyblivna mamman Susanna Ernebro tycker om livet som konsult på Infotiv.

Susanna Ernebro har varit anställd på Infotiv sedan hon tog sin ingenjörsexamen. Efter examen hade Susanna inte riktigt bestämt sig för hur hon ville utforma sin karriär och såg därför konsultyrket som en bra möjlighet att kunna pröva sig fram, att hitta just sin väg. Så har det också blivit, konstaterar hon.

– Här hos Infotiv kan jag snabbt bygga upp min personliga erfarenhetsbank genom att arbeta med konsultuppdrag inom olika branscher och inom olika specialistområden. Jag behöver helt enkelt inte byta arbetsgivare för att kunna utvecklas. Min chef har mycket större insikt i vad olika typer av uppdrag kan innebära än vad jag själv har, och är dessutom bra på att matcha mig till rätt typ av uppdrag.

Efter att ha arbetat med ett internt projekt under en period fick Susanna ett konsultuppdrag som reservdelsredaktör på Volvo personvagnar i Torslanda. I uppdraget bidrar hon till att fordonsmekaniker får rätt information och Susanna kan alltså i förlängningen bidra till att en bilägare kan få tillbaka sitt fordon snabbt och smidigt efter reparation eller underhåll.

Ordning och reda viktigt

Att Susanna passar för sitt jobb som teknikinformatör är tydligt. Det märks bland annat genom hennes passion för att göra listor och att skapa ”ordning och reda”. 

– Det kan kännas lite besvärligt att ha hundra olika projekt öppna på samma gång – det är helt enkelt svårt att fokusera på dem alla på ett bra sätt. Och för mig blir det så att om en uppgift inte är klar, så ligger den där i bakhuvudet och maler. Därför älskar jag verkligen att ”bocka av” av punkter på listor och att stänga öppna dokument, både på jobbet och hemma.

Portabel gemenskap – delaktighet var man än befinner sig

När en medarbetare hos Infotiv är ute på uppdrag hos kund på heltid är det förstås väldigt viktigt för Infotiv att ha god kontakt med konsulternas arbetsplatser. Men det är också viktigt att arrangera gemensamma aktiviteter. De gemensamma aktiviteterna är viktiga för att varje konsult hos Infotiv ska känna att hen är en del av det sköna Infotivgänget. På så vis kan medarbetarna vara en del av gemenskapen, var de än råkar befinna sig.

– Även om jag inte sitter och arbetar tillsammans med mina kollegor på Infotiv varje dag, så bjuder företaget in till aktiviteter regelbundet så att jag får träffa dem ändå. Att jag dessutom trivs väldigt bra med mina kollegor på Volvo är en fin bonus.

Flexibilitet även under föräldraledigheten

För lite mer än ett år sedan tog livet en ny riktning när Susanna blev förälder till sitt första barn. Som den aktiva person hon är var det en utmaning att sänka tempot när det var dags för föräldraledighet. 

– Jag är en rastlös och otålig person, och ville gärna arbeta även under min mammaledighet. Jag berättade det för min chef på Infotiv, som lyckades matcha mitt önskemål. Infotiv behövde just då producera en miljöutbildning och det blev mitt uppdrag under perioden.

Delaktighet viktigt även under ledigheten

– Även om jag just nu är ledig blir jag inbjuden till olika trevliga möten och after works. Det känns verkligen bra att kunna behålla kontakten med företaget och inte hamna utanför. Jag är alltså delaktig, fast jag inte jobbar just nu.

Telefonen plingar till. Men det är ingen vanlig sms-signal, utan ett ljud som många känner igen från tv-spelet Super Mario Bros. Susanna gillar att spela plattformsspel på fritiden. När Susanna får ett meddelande låter det som att hon tar en ”peng” i ett känt spel på en tvådimensionell skärm.

– Tv-spel är mer interaktivt än att läsa böcker. Förutom att spela plattformsspel har jag väl ingen direkt hobby, men jag gillar inte att sitta still varken i arbetslivet eller hemma. Jag tycker om att komma ut och umgås med folk, men det spelar inte så stor roll vad man gör. 

Föräldraskapet ger nya kompetenser

Tiden går fort när man har roligt. Nu är det snart dags för Susanna att återgå i tjänst efter sin föräldraledighet. Hon tror att föräldraskapet innebär att hon kommer tillbaka till jobbet med mer kompetens.

– Jag kommer tillbaka med ett större tålamod, vilket har blivit testat under den här perioden, säger Susanna och ler.

–  Dessutom har jag fått en större förståelse för andras situation och livspussel. Den viktiga spontaniteten i livet har blivit tydlig, men också vikten av att kunna planera, avslutar Susanna.


Susanna om Infotivs värdeord:

Professionalism

Infotiv är duktiga på att matcha rätt kompetens och personlighet till rätt plats och kunduppdrag. På Infotiv finns medarbetare i olika åldrar med olika bakgrund, vilket innebär att vi kan erbjuda kunden kompetents och mångfald. Det finns även en transparens och öppenhet kring hur företaget jobbar.

Enkelhet

– Infotiv är enkla att ha att göra med för mig som medarbetare och det är aldrig något strul. Vad det än må vara så fungerar kommunikationen bra. De lyssnar alltid på vad jag säger och försöker alltid hjälpa till att hitta lösningar till eventuella problem.

Förtroende

– Jag känner ett stort förtroende som medarbetare genom att Infotiv är så måna om att skapa goda samarbeten med den arbetsplats jag befinner mig på. Jag har en trygg anställning och oavsett hur det går för mig ute hos kund så vet jag att jag alltid är välkommen tillbaka. 

Utveckling

– Infotiv är väldigt måna om den personliga utvecklingen. Vill man så finns det möjligheter här – det är bara att fråga. Men det kan också vara så att man får förslag. Min chef frågade om jag ville gå en kurs i teknisk engelska, vilket jag verkligen uppskattade.

Share this page